banner
 
  • avem cel mai mic pret
  • livrare in maxim 24 de ore
  • lemne de fag uscate
  • transport Gratis Bucuresti pentru comenzi de 5 paleti
  • taiere Gratis
  • crapare Gratis
  • descarcare Gratis
  • poti sa comanzi online
  • poti sa comanzi telefonic
telefon
Recomanda-ne daca esti multumit de produsele si serviciile noastre
 

Incalzirea la semineu

Dotati-va semineul cu o vatra inchisa sau cu o insertie

Intr-un camin deschis aproximativ 65% din caldura produsa de un foc de lemne se pierde prin horn. Aceasta caldura poate fi recuperara prin montarea unui recuperator, a unei insertii sau a unei vetre inchise.

incalzirea in semineu

Incalzirea pe lemne poate fi asociata cu estetica unui semineu cu forme spetaculoase

Se instaleaza un recuperator de caldura in hota sau vatra prin care sa circule aerul si sa se reincalzeasca, apoi cu ajutorul unui ventilator sa fie dispersat in incapere intr-un mod natural. O vatra inchisa sau o insertie sunt si mai performante. Randamentul semineului poate fi marit cu 40% - 70%. Caldura este mai bine difuzata si repartizata decat in cazul unui foc deschis in timp ce consumul de lemn este redus de 2-3 ori. Anumite modele pot functiona continuu timp de zece ore cu o singura incarcare. O vatra sau insertie poate fi intrebuintata pentru a incalzi mai multe incaperi, cu ajutorul unui ventilator si al unei retele de izolatii felxibile care repartizeaza caldura in diferitele incaperi. Acestea pot servi de asemenea la incalzirea auxiliara sau de baza in spatiul si volumul de incalzit. Ca si design si din punct de vedere estetic au fost facute progrese, peretii de sticla sunt din ce in ce mai mari, pentru o mai buna priveliste a focului. O mare parte din modele va lasa posibilitatea de a folosi ocazional semineul cu foc deschis.

Recomandari pentru insertiile si vetrele inchise :

- conducta de fum sa nu fie fisurata, aceasta trebuie curatata bine inainte de instalare.

- trebuie verificat cu mare atentie ca intre peretele interior al conductei si orice element din lemn sau alte materiale combustibile sa existe un spatiu de cel putin 16 cm.

- teava de racord si intrarea conductei de fum trebuie sa fie mereu situate in incaperea unde este instalat aparatul. Daca aparatul este conectat la conducta de fum printr-o teava, aceasta nu trebuie niciodata sa treaca printr-un zid, un perete despartitor sau un tavan.

- racordul acestei tevi trebuie sa fie etans

- vatra trebuie amplasata in incapere respectandu-se spatiile de siguranta prevazute de fabricant

- planseul trebuie protejat conform indicatiilor constructorului

- peretele din spatele semineului si plafonul din partea superioara a hotei trebuie izolate. Mai mult decat atat iesirea de aer cald din partea superioara trebuie sa fie la o distanta de minim 30 cm de plafon

- instalatia trebuie curatata o data sau de doua ori pe an

- evitati sa folositi lemn verde sau sa aruncati deseuri in semineu

 

Copyright @ 2012 www.lemnedefoc.ro