banner
 
  • avem cel mai mic pret
  • livrare in maxim 24 de ore
  • lemne de fag uscate
  • transport Gratis Bucuresti pentru comenzi de 5 paleti
  • taiere Gratis
  • crapare Gratis
  • descarcare Gratis
  • poti sa comanzi online
  • poti sa comanzi telefonic
telefon
Recomanda-ne daca esti multumit de produsele si serviciile noastre
 

Sobe de teracota la comanda

Vrei sa te inclazesti iarna la o soba de teracota ?

Presteam servicii de executie sobe de teracota cu functionare pe lemne. Preturile sunt negociabile si avantajoase. Executiile se desfasoara doar in Bucuresti.

Pentru un calcul al suprafetei de incalzire si pentru a obtine un pret de executie va rugam sa ne telefonati. Un sobar specialist se va deplasa la domiciliul dumneavostra si va calcula un necesar termic urmand ca noi sa va comunicam pretul final al executiei.

sobe teracota

Iata cateva informatii ce trebuie stiute despre incalzirea la soba.

Despre soba

Multe dintre caracteristicile sobelor de teracota se refera mai degraba la estetica si la preferinte personale, decat la performantele calorifice. Nu exista deosebiri nete intre sobele din fonta si cele din placi de otel, intre modelele zidite si cele din teracota, etc.

Principalele criterii de alegere sunt capacitatea sobei de teracota si modul de incalzire: prin radiatie sau prin convectie. O soba radianta supradimensionata poate genera o caldura sufocanta intr-o incapere mica. In general modelul de convectie asigura o mai buna distribuire al aerului cald, daca in partea de sus a usilor de alimentare sunt prevazute grile.

Curatare si intretinere

Sobele de teracota vor fi tratate diferit, in functie de perioada de functionare. Toamna si primavara combustia este mai lenta, fapt care favorizeaza formarea unor depuneri in conduct si in vatra. In timpul lunilor reci de iarna, soba functioneaza la capacitatea sa maxima, astfel fiind afectate componentele interioare ( pereti, conduct, etc ).

Cea mai sigura modalitate de verificare a starii unei sobe de teracota si de curatare a ei este sa apelati sa un sobar specialist. Acest lucru nu exclude insa supravegherea si intretinerea regulata a sobei.

Depuneri de funingine

Depunerile de funingine afecteaza tirajul si risca sa provoace incendii. De aceea curatati vatra si conductul imediat ce depunerile depasesc grosimea de 4 mm.

Instalatiile vechi si cele in care focul mocneste adesea necesita curatiri frecvente la intervale de cateva saptamani.

Sobele din teracota de fabricatie recenta au nevoie in general de doua curatiri anuale de regula primavata si iarna. Prudenta este insa un element cheie in acest domeniu.

Starea vetrei

Verificati regulat starea vetrei si a conductului pentru a identifica orice semn de deteriorare.

La vetrele metalice cautati urmele de coroziune, petele de rugina si umflaturile de pe peretii exteriori. La cele zidite urmariti eventuaele pete negre sau albe de pe caramizile exterioare si fiti atent la fisuri. Daca identificati vreo problema, apelati de urgenta la un sobar specialist.

Soba de teracota trebuie verificata temeinic primavara la sfarsit sezonuui de incalzire. Daca nu sunt indepartate depunerile, aerul umed va determina corodarea pieselor din otel.

 

Copyright @ 2012 www.lemnedefoc.ro